Hair Dreams Coming True

door: Laurentine van LandeghemInfluencer, Girl Boss, Power Woman

“Ik kan niet beginnen met uitleggen hoe dankbaar ik ben dat ik daar terecht gekomen ben. Mijn eigen haar is sterker en langer geworden en breekt niet meer af. Elke keer dat ik er buiten kom ben ik weer voor 3 maanden gerust.”

Al sinds ik een klein meisje ben droomde ik van volle lange haren… Telkens wanneer mijn haar langer werd, zetten we er toch de schaar in want dan werd het altijd heel dun. Langer dan schouderlengte heb ik het niet vaak gehad. Terwijl ik ouder werd, begon mijn haar ook steeds donkerder blond te worden. Toen ik 14 was heb ik voor de eerste keer mijn haar gekleurd.

Ik moést en zou blond blijven. Ik deed dit stiekem in de badkamer en nadien was mijn mama uiteraard in shock. Het sloeg geel uit en het was niet het Paris Hilton blond waar ik van gedroomd had. Mama nam me mee naar de kapper en sindsdien ontkleurde ik het elke maand. Wat natuurlijk je haar nog brozer maakt…

Wanneer ik 17 was besloot ik voor een korte coupe te gaan en een jaar later schoor ik de zijkanten af zoals Rihanna. Ik was geen punker trouwens maar vond dat wel ‘mega graaf’. Omdat ik zo’n wit haar had, zette ik er vaak een kleurshampoo op: alle kleuren van de regenboog heb ik gehad: roos, groen, blauw, rost … Ook ging ik soms terug naar mijn natuurlijke kleur of bruin om mijn haar wat te laten ‘rusten’. Dat duurde alleen nooit lang :-) Ik dacht dat ik blond hoorde te zijn!

In 2014 besloot ik mijn ‘undercut’ te laten bijgroeien. Gedaan met het scheren, ik wou het terug langer en voller. Natuurlijk gaat dat traag… Heel traag… Ik vond het vreselijk. Ik wist wel wat extensions waren maar dacht dat dat er ‘fake’ zou uitzien en dat het mijn haar nog brozer zou maken. Dat was ook zo… Omdat ik bij de verkeerde kapper ging. Door het uitproberen van de verlengingen besefte ik wel wat het voor me kon doen. Langer en voller haar was mogelijk. En ik kreeg er zoveel meer zelfvertrouwen van. Althans, als de wind niet te hard waaide en ik mijn haar niet op een staart deed. Dan kon je ze namelijk zien zitten. Dat mijn haar kapot van kon gaan, legde ik me bij neer.

Wel ging ik dus op zoek naar een andere kapper want het was uiteraard niet de bedoeling dat mijn haar zou afbreken of dat je aangesproken wordt op het feit dat je ze ziet zitten… Super toevallig kwam ik bij Rana Hair terecht. Ik had een instant connectie met Carolien en Bastiaan, die de zaak runnen. Ik werd ondergedompeld in een nieuwe wereld. Hoe zij omgaan met hun klanten is iets wat ik nog niet meegemaakt heb. Je voelt je als een echte prinses en wordt stap voor stap meegenomen in het proces van de juiste keuze te maken voor jouw haar. Want iedereen is uniek en dat horen extensions ook te zijn. Ze doorlopen de verschillende mogelijkheden en leggen je goed uit welke voor- en nadelen hieraan verbonden zijn.

Wat een verademing. Ik voelde me erg op mijn gemak. Ik koos voor de Invisilocks en de kleur sloot perfect aan op mijn haar. Ook nam ik een Olaplex behandeling die mijn eigen haar zichtbaar sterker maakte. Ondertussen ben ik al 2 jaar klant bij RANA Hair en heb ik al veel verschillende lengtes gehad. Intussen ben ik geen blondie meer maar een brownie! Op veel vlakken heb ik een transformatie ondergaan en je haar is ook onderdeel van je identiteit dus kon het niet achter blijven.

Ik voelde me erg op mijn gemak. Ik koos voor de Invisilocks en de kleur sloot perfect aan op mijn haar.
– Laurentine van Landeghem

Ik kan niet beginnen met uitleggen hoe dankbaar ik ben dat ik hier terecht gekomen ben. Mijn eigen haar is sterker en langer geworden en breekt niet meer af. Elke keer dat ik er buiten kom ben ik weer voor 3 maanden gerust. Ook kan ik zonder zorgen de wind trotseren of mijn haar op een staart doen zonder dat iemand merkt dat ik extensions heb. I LOVE IT. En zeker omdat we vaak gaan voor korter haar, valt iedereen ALTIJD uit de lucht als ik zeg dat ik extensions heb. Dat is nog het leukste, nobody sees it! And if they don’t follow me on Instagram, they’ll never know :-)

xx Laurentine